Sträng vinter?Ja, man kan nästan tro det eftersom Fannie hamstrar slånbär. Den ständigt bantandes Fannie hittar alltid någonting att äta under promenaderna vare sig det är vår, sommar, höst eller vinter.Coolingen Wiktor tar igen sig efter snörace!

God morgon!

Småmyser i ett vinterlandskapEfter en "måsteresa" med bilen har jag äntligen kommit hem. Vår lilla väg var bara plogad i en riktning (motsatt) så jag fick köra "vänstertrafik", tur att jag inte mötte någon!
Hann med att gå en promenad och busa med hundarna innan mörkret sakta men säkert kommer smygandes.
 
//Ewa

INSNÖADE 17 december 2009Vi är insnöade här på landet. Varningarna på radion går varma, trafikkaos mm. Just nu kan jag knappt ser ut för all snöyra. Vackert, vackert men farligt, farligt................

Tävling

I denna kategori skriver du om "tävling". Radera detta inlägg när du väl har börjat skriva i denna kategori! Detta inlägg finns bara just nu för att kategorin ska synas i designen, det måste finnas minst ett inlägg.

2010-01-24Orsaken till att jag skriver om vår träning i bloggen är enbart för min egen skull. Jag måste bli mera strukturerad och vad passar bättre då än att sätta allt på pränt. Som en liten "Träningsdagbok", ingenting avancerat eller detaljerat men lite smått inspirerande för mig att följa vår utveckling tillsammans.
Ja, då var det äntligen dags att ta tag i Tävlingslydnaden med Lotta efter helguppehållet. Visserligen har vi tränat små micropass men jag är inte en helt självgående individ utan vill gärna ha råd & tips & coachning & pepping för att känna mig stimulerad att jobba mot de små såsom de stora målen.
Idag möttes vi upp utanför Stall Millenium. Vi var 9 förare med hundar av olika raser. Vi har aldrig tränat i ett ridhus tidigare så mina förväntningar, efter dels "uppehållet" och den nya miljön, var inte stora utan jag tänkte mest att det var en nyttig träning bara med en hel del främmande hundar och i den nya miljön.
Vi började med platsläggningen. Nio hundar på rad, varav Wiktor låg som 4:e hund från hö. Med tanke på allt nytt gick jag endast ca 7 steg ifrån honom . Han låg tryggt med hakan i backen för det mesta. Efter ca 1 1,5 minut flyttade jag mig bakåt ytterligare 7 steg, hakan var fortfarande i backen! Ligger kvar när vi återgår och väntar på "sitt-kommandot". Bra!
Tandvisningen gick hur bra som helst. Van grabb, gjorde detta ju för 1v sedan:-)!
Vi "drog" nr 2 i turordningen. Eftersom Wiktor inte helt var "med mig" utan ville mest kolla in andra hundar och nosa i backen bestämde jag mig för att ta till lite x-tra externa belöningsformen för att få honom mera "taggad" under uppvärmningen. Bra beslut, fokus var på mig!
Vår tur. Planen var linförighet, ställandet och hoppet. 
Linförighet: Efter kontakt, vilken var jättebra, släpper han fokus och jag får ta till x-tra kommandon under  detta moment i ffa. vä. svängarna där han ser de övriga hundarna.
Råd: externa belöningar. Varför hade jag glömt bort det? Tränade för en minut sedan med dessa! Tempo! 
Ställandet: Bra kontakt, släpper lite, med mera tempo ställer han sig perfekt!
Råd: tempo!
Ja, tempot är är mitt bekymmer och inte blev det bättre av att kliva med stora steg i ett sandrikt ridhus!
Hoppet: Hoppställningen var på andra sidan av ridhuset men Lotta lovade att titta på oss och kommentera det.
Fick ge ett dubbelkommando innan Wiktor fokuserade helt på mig. Hoppet var snyggt och ingången var snygg. Är nöjd förutom dk. Lotta tyckte att det var ett perfekt hopp men hon hade ju inte hört dk;-)!
Vi stannade kvar en stund för att fika, Wiktor drack vatten och jag samlade ihop mina tankar från träningen.  Kul att träffa både gamla som nya träningskompisar med hundar och så självklart inspirationskällan själv: LOTTA!
Nu ligger åter "Med sikte på 10:an" och "Lydnadsträning i teori och praktik" åter på nattygsbordet. Bortplockade är "Livstid" & "En plats i solen" av Liza Marklund och "Blunddockan" av min favoritförfattare Jeffery Deavers. En ny träningsperiod har äntligen börjat! 

Allmänt

16 december 2009
Skön promenad i ett alldeles vitt vinterlandskap. Vi pulsade på oplogade vägar och stigar och bara njöt!Fannie fick ett mindre goldenfnatt på den snöbelagda åkern.Wiktor tar välbehövligt igen sig i snön.Japp, det var ett litet testinlägg i vår nya blogg. Nu skall jag luska och pilla vidare för mycket är nytt för mig.
Gör gärna ett besök på vår gamla hemsida www.goldenhits.cybersite.se !
//Ewa

Bloggdesign

Design by Kristin - Copyright © Kristin Schyllner

Övrigt

Gustaf
Foderbilen
Canis
Jami Hundsport
Moderskeppet
    
     Vädret


 Vår gamla blogg
 Vår gamla hemsida

Klubbar/Kurser

SKK
Östergötlands Goldenklubb
Hundforum
 Östanvindens

Vänner

 Wilde & Viggen
Cartier & Rippe
 Krydda & Vilja
Frida & Agnes
Frode & Marwin
 Hollie
Lukas
 Majken
Martin
Melker & Thorsten & Ubbe
 Melker & Tim
Millie & Ebba
Molle & Torkel
 Roxy
Troja
Vincent & Isac & Prince

Kennlar

Goldenwizards
Gottigottas
Guldglimmans
Waterfreak´s