Wiktor 3 år!
Idag har vi firat Wiktor som fyller 3 år! HIPP, HIPP.......HURRA!
Började dagen med att jag sjöng "Ja, må han leva........" för honom, inte så uppskattat kanske men det är lite av en tradition här hemma. Husse Björn och Fannie tycker det är lite pinsamt men Wiktor tycker att det är hur kul som helst att stå i centrum.
På eftermiddagen bestämdes det lite hastigt och lustigt att vi skulle träna lite Lydnad på SBK tillsammans med ytterligare ett födelsedagsbarn........Frida som fyller 7 år idag........GRATTIS och hennes matte Ancki och "lillasyster" Agnes!
Först ut på plan var en pigg och go 7-åring. Vi körde en budföring med Frida och sedan kommenderade jag Ancki & Frida genom 1:ans moment. Duktig och glad tjeja!
Näste man på plan var den nyblivne 3-åringen Wiktor. Började med en budföring, jättekul att se hur duktig han har blivit på detta och hur kul han tycker att det är! Sedan kommenderade Ancki oss i 1:ans moment, precis som vid en tävling och jag är så nöjd, utan att skryta supernöjd med allt utom platsläggningen där den unge herrn tycker att 1 minut räcker:-)!
Sist men inte minst ut på lydnadsplanen var Agnes som, även hon, värmde upp med en budföring......kanon! Sedan hoppet med 7 plankor och sist "rutan".
Efter denna lyckade träning åkte vi till ett Hundkafé, 2be4you  där Ancki förbeställt var sin tårta till Frida, Agnes, Fannie och Wiktor. Själva nöjde vi oss tvåbeningar med Caffe Latte och Cappuccino. Tusen tack Ancki och tjejer för en alltigenom underbar eftermiddag!
Här väntar Wiktor, Fannie, Agnes och Frida på..........................TÅRTAN!

Wiktor är, som ni ser, inte så van att mingla och äta på café:-). Kan avslöja att han fick hjälp av storasyster Fannie som slukade nästan all hans tårta, den som minst behöver det alltså men är man "livsnjuterska" så är man;-)!Sveriges svar på Lady & Lufsen: Agnes & Wiktor.Just nu snarkar två nöjda och mätta hundar vid mina fötter.

Dagar som gått...........

I fredags tränade vi Tävlingslydnad på SBK tillsammans med Ancki och hennes goldentjejer Frida och Agnes. Nu tar vi ytterligare ett steg framåt och kopplar ihop momenten. Ancki kommenderade oss igenom linförigheten, läggandet och inkallningen. Visst finns det saker att jobba med men på det hela taget är jag supernöjd! Efter det tränade vi på de andra momenten. Avslutade med budföring, vilket alla hundarna älskar!
Nu blir det att plocka fram den hemmagjorda hoppställningen för här skall tränas! Det blir "upp till bevis" då vi har sista Tävlingslydnadspasset för Lotta.I går var vi 6 förare och 11 hundar som träffades i Gårdeby för apporteringsträning.Högst upp vä: Agnes. Tudor, Martin, Millie, Majken, Frida, Bella, Wiktor och Fannie.

Min avsikt var att se&lyssna&lära men det är svårt att hålla löften då det ser så jätteroligt ut.  Eller hur Wiktor?
Ville prova på en enkelmarkering med Wiktor eftersom det var jättelänge sedan vi testade apporteringslusten. Åh, visst fanns det både lust, fart och vilja hos grabben:-)!

Foto: Annelie Karlsson
Bara älskar den här bilden på Wiktor som Annelie K har tagit:Full fart ut, tog upp dummiesen jättefint, vände snabbt mot mig men efter 2/3 av sträckan visst han liksom inte vad som förväntades av honom. Jättekul att se en glad och fartig Wiktor och det där med avlämningar.......det kommer vi att träna på! Här har vi kanske hittat något som vi kan roa oss med i framtiden för att ha roligt tillsammans är A och O. 
Nu gör jag en "fuling"......sätter in en bild på Wiktor utan lov från Johanna och mamma Majken;-)!Även Fannie fick vara med på ett litet hörn. Hennes vattenpassion är stor så hon fick hämta en dummie i "grustaget". Sötnosan, inga krav utan baaaaaaaaara roligt!Avslutningsvis fick Wiktor busa lite med mamma Majken!Jättekul att träffa alla glada hundar med lika glada och positiva mattar! Ser redan fram emot nästa apporteringstillfälle:-)!

//Ewa

Bilder från helgen

Har precis kommit hem efter arbetet och längtar ut på en promis med hundarna men får vänta ut april-vädret för det ömsom regnar, snöar och haglar just nu. Passar då på att blogga lite om helgen.
I lördags fick vi äran att vara hundvakter åt Frida och Agnes. Det blev ett kärt återseende hos alla hundarna men ffa för det "kära" paret Agnes & Wiktor.Det var så roligt att se dem rusa runt i trädgården.....Wiktor gör sig sååååå liten genom att tex gå/springa på hasorna och krypa fram.

Dags för en promenad och eftersom det blåste halv storm ute beslöt vi oss för att hålla oss i skogen.  Det hindrade inte hundarna från att bada i alla diken och vattenpölar. Just här är det en göl med relativt rent vatten i......
Här är det den lilla livsnjuterskan Fannie som svalkar av sig.Agnes har badat färdigt och undrar om det är något kul på G.Wiktor njuter........Frida tog sig ett snabbdopp för att senare hoppa upp på det här omkullvänta trädet.Väl hemma fick hundarna torka upp på gräsmattan med var sina tuggben. Det var ju lördag:-)!Söndagen bjöd också på ett kallt och blåsigt väder men vi trotsade det och begav oss ut på en långpromenad utefter Bråvikens strand.Blev så glad när vi stötte på dessa vårtecken!Vädret har ingen som helst betydelse om man är en retriever:-)!Vackert, vackert...........Sistens hem är en loooooser:-)! Det går fort, fort när Agnes och Wiktor racar på det öppna fältet!Vi har haft en underbar helg med många skratt åt de tokigheter som de "ludna barnen" hittat på:-)!

//Ewa

Bildblogg från en vårdag på landetI går eftermiddag njöt vi alla av solens värmande strålar. Härligt att se alla djur runt omkring på gårdarna som har släppts ut  på vårbete, försökte att fånga en bild på en liten nyfödd kalv men den var allt för långt borta i hagen. Det är full fart på fågellivet, tranorna spatserar så stolta på åkrarna, fasantuppen håller låda precis utanför vårt hus och skatorna flyger ivrigt fram och tillbaka för att bygga sina bon. Såg en snygg och frisk räv härom morgonen på jakt efter föda.
Efter att hundarna fått sig ett riktigt vårrus i skogen drog vi oss ner mot Sjöstugan. En pigg och glad Fannie kommer gärna på en inkallning. Det vankas ju godis för den lilla "knubbsälen":-)!Fannie tar sig ett svalkande dopp.Wiktor var full av energi och fick apportera några pinnar innan jag kom på att vi har plastdummiesar i Sjöstugan. Tog fram dessa oss då blev det även fart i Fannie, hon bara älskar dem!Under tiden som jag satt på en sten och njöt av de ludna barnens vattenglädje kom den här fiskebåten in i viken. Hoppas att fiskelyckan blev god!Väl hemma fick hundarna "torka upp" utomhus med var sina tuggben som sällskap. Katten Salma hjälpte också till att slicka dem torra.
Wiktor har sitt alldeles egna speciella sätt att torka sin päls på: leka karusell:-)!Wiktor och jag tränade lite Linförighet i trädgården innan vi drog oss inomhus för lite mys i soffan.Blev inte mycket plats över för mig så jag förpassades snabbt till fåtöljen där jag, precis som Ferdinand, njöt av blommorna.Jag hoppas på ännu en underbar dag i vårsolen för idag skall Wiktor och jag träffa Ancki med Frida och Agnes för lite Lydnadsträning på NBK.

//Ewa

2010-04-11 Träning nr. 5I söndags var första vårdagen med lite värmande sol vilket påverkade Wiktor redan i bilen dit. Hade AC´n på "kallt" men han flåsade redan efter ett par kilometrar.
Själv huttrade jag men vad gör man inte för sina fyrbenta barn.................

Vi var 6st tappra förare med hundar som dök upp i Stall Millenium för Tävlingslydnadskurs med Lotta.

Platsläggning: Lotta vill att vi tar 3 min platsläggning. Wiktor lägger sig ngt snett. Nosar/duttar lite i backen och sätter sig upp efter prick 2 min och kliar sig. 
På det hela taget var det inte många hundar som fick gk utan Lotta ville att vi skulle ta en ny platsläggning. Vi gick ngt varv för att senare ställa upp oss för momentet. Nu gick det betydligt bättre, tom med hakan i backen!

Tandvisningen:
Här sitter Wiktor lugnt och fint och visar garnityret för Lotta.

Vi drog "startnummer" 5 så vi tog det lite lugnt, Wiktor drack lite vatten och jag minglade.
Vi värmde upp oss lite med linförighet och skulle länkade ihop den med läggandet. Hade en extern belöning så Wiktor var fokuserad på mig, trodde jag.......Efter linförigheten, när jag klappade om honom och kopplade loss honom inför läggandet belönade han sig själv genom att springa till den externa belöningen. Mhhhh:-)!
Efter lite vatten och en kaffepaus var det vår tur.

Linförighet & läggandet: Jättefin kontakt, härligt tempo, bra fokusering på mig både under linförigheten och läggandet under gång. (Nu hade jag ingen extern belöning). Jag var såååå supernöjd! Men blev snabbt nedtagen på jorden igen då Lotta påpekade: "Du hade inte förväntat dig att Wiktor skulle lägga sig, eller hur"? Hur kunde hon veta att vi tränat och misslyckats med detta? Jo, jag drog ut på kommandot....lllligg! Bakläxa! Innan vi gjorde om dessa moment löste vi upp det hela genom att Lotta kommenderade oss i inkallningen.

Inkallning
: En liten trött kille.....tillfälligt slut på energi, det blev ett dk men fö jättebra som belönades med en frisbee. Sista enegin försvann med frisbeen för...

Linförighet & läggandet
blev väldigt tempofattigt.
Tips: Alltid ha koppel på Wiktor, helst ett kort, kort retrieverkoppel där jag snabbt kan korrigera den unge herrn med tillsammans med rösten.
Vi kämpar på med apportbocken, kan numera stå vid hans sida och Wiktor håller apportbocken men fortfarande lite för osäkert. Vi tränar med favoritleksaker, pinnar i skogen, slutpinnar mm och då sitter allt perfekt! Vi ger aldrig upp! 
Jag är, trots detta, så vansinnigt glad och stolt över den här härliga killen och allt vi gör tillsammans! Även om vi inte startar i någon tävling inom den närmaste tiden så har vi kul i allt vi företar oss på Lydnadsplan. Kurserna med Lotta och underbara träningskamrater ger mig så mycket bl.a. en känslomässig upplevelse i min kontakt med Wiktor där det bara är "du och jag matte". Loverboy!

Nästa tillfälle blir den 2 maj, då utomhus vilket jag längtar efter!

//Ewa


Bloggtorka

Har drabbats av en åkomma..........bloggtorka.
Är inne i en period där jag inte tar mig tid att sitta länge framför datorn, det lockar och pockar mera att vara ute i naturen och njuta av alla underbara vårtecken.

 

Nu står videt i full blom och vägkanterna pryds av gula tussilagon.

Under Påsken kom barnbarnet Gustaf till oss med sin pappa Peter. Mamma Caroline arbetade och vår dotter Lotta åkte skidor i Åre. 
Det var fullt ös från morgon till kvällen då han somnade "medvetslös". På Påskdagen var han min, baaaaaaara min:-)!

Lunchsömn.............Då passade vi på att vila oss i form, Wiktor i pinnbitartagen, Fannie solade på trappan och jag fikade i solen. 

I onsdags tränade Wiktor och jag tillsammans med Ancki och Agnes på NBK. Så roligt det var att komma ut på en stor snöfri gräsplätt. Mitt mål för dagen var att länka ihop de två första momenten i Lydnadsklass I. Eftersom det var första gången på ett nytt ställe för iår hade jag inte så stora förväntningar. Det första försöket misslyckades, Wiktor ställde sig istället för att lägga sig men efter den lilla fadäsen var han med på noterna:-)! Vi hade en jätterolig eftermiddag där Wiktor och jag lekte mycket, hade dragkamp och han var helt fartigt underbar! Är jättenöjd över gräsdebuten.

Igår tog vi en skön och lång promenad utmed Bråvikens strand.Promenaden avslutades med ett litet dopp.........för de fyrbenta, vill säga;-).

Har småroat mig lite med att titta på fåglar under våra promenader och här kommer några exempel. Förutom dessa har jag även sett bl.a. änder, skarvar, gulfink , kanadagäss (bläääääää) och havsörnar.

Ja, sädesärlan har kommit och då är det VÅR:-)!

Önskar er alla en riktigt trevlig helg!

//Ewa