Välkommen Cremecastle Trolltyg

Vi vill hälsa Lottas lilla valp Cremecastle Trolltyg välkommen till vår flock!Önskar er alla en riktigt trevlig och glad Midsommar!

//Ewa

Lydnadsläger mm

Äntligen har jag nu en ny dator men det har tagit sin lilla tid att sortera bilder, ladda program mm. Bilderna gick att "rädda" efter blixtnedslaget men dokument mm fick följa med den havererade datorn i "graven".

Den 28 maj debuterade Wiktor och jag i Lydnadsklass 1 på SBK. Ingenting som jag kommer att skryta om i framtiden men både Wiktor och jag tyckte att det var riktigt roligt att tävla. Kanske lite för roligt för Wiktors del som ville hälsa på alla. Med tre nollade moment, bl.a. platsläggningen. Dessutom usel linförighet och helhetsintryck (ville hälsa på tävlingsledaren Thina:-), lyckades vi ta ett 3:djepris.

Under tre dagar, den 5-7 juni, hade vi vårt efterlängtade Tävlinglydnadsläger här på Lönö med bästaste instruktören Lotta.Vi var 5 förare med hundar som finslipade moment inom lydnaden, var och en på sina nivåer, dessutom fick vi prova på olika aktiviteter bl.a. sök, spår och mycket allmänlydnad med störningar. Vi tränade mycket på vårt svåraste moment: platsläggningen där svårhetsgraderna med störningar succesivt ökades.

Eftersom Wiktor är glad i alla och allt tränade vi också på att han vid tex linförigheten skall vara hos mig och när jag säger att det är OK att hälsa på andra få göra det. Ancki och Patrik ställde gärna upp som glada lekkamrater. Jättekul tyckte Wiktor!Vi provade på ett par nya moment i lydnadsklass II, rutan och fjärrdirigeringen. Här är Wiktor i rutan!Söket var även nytt för oss och där har vi svårigheter. Wiktor spårar bra och markerar föremålen men vill inte komma in med dem så nu tränas det avlämningar för fullt här hemma. Med väldigt goda belöningar och klicker har vi nu tagit ett par steg mot detta:-)!

Vi hade en stor portions tur med vädret under dessa dagar och träningen med teori varvades även med sköna promenader och bad för hundarna.Underbara dagar med glada förare och hundar där vi åt gott, pratade och skrattade från tidiga mornar till sena kvällar. Tack alla härliga förare, hundar och bästaste Lotta för dessa dagar! Det är nu andra året i rad som vi har Lydnadsläger här på Lönö och jag hoppas att det blir en tradition så att vi ses nästa år igen! Ni är alltid välkomna hit!Kanske inte ser sååååååå muntert ut men vi hade vansinnigt trevligt och roligt tillsammans:-)!
Från vä. jag och Wiktor, Gunilla med Kira (blandning border/golden), Ancki med Agnes, Marit med Kajsa och Patrik med Hugo.

Helgen därefter var husse och jag "hundvakter" åt Frida och Agnes. Det är alltid lika roligt att ha dem hos oss och ju mera vi lär känna dem desto roligare är det. Agnes och Wiktor är som "fästeman & möa" (oskiljaktiga), Frida och Fannie strosar på sina respektive håll. Den här helgen överraskade de mig genom att röra runt lite i grytan, Frida och Wiktor lekte och Fannie svarade glatt på Agnes lekinviter. Här kommer lördagsgodiset, Agnes och Wiktor hugger snabbt in på benen under tiden som Frida och Fannie går runt med dessa som cigarrer ett tag innan de lägger sig ner för att tugga dem.I onsdags kom Ancki med tjejerna hit. En strålande solig eftermiddag som vi tillbringade vid Sjöstugan.
Agnes och Wiktor var som vanligt i bustagen och Frida och Fannie njöt av att "bara vara". Det gjorde även Ancki och jag som solade oss, åt pastasallad och bubblade. Hur underbart som helst att ha en vän som man kan både träna tillsammans med och känna sig totalt avslappnad med, tack för det Ancki!

Fannie!Wiktor!Kan inte hålla mig längre.................vi skall få tillökning i flocken:-)! Jag är så glad och stolt över att få bli "mormor":-)! En av dessa små underbara "pirayor" skall få den stora äran att få följa med vår dotter Lotta hem på torsdag! Grattis Lotta!Idag skall vi njuta av dagen, kanske den bjuder på en båttur i det fina vädret:-)?
Carpe Diem!

//Ewa