Gott & blandat

Först av allt vill jag tacka alla för era kommentarer och grattishälsningar i samband med Wiktors vänstervarvande på Open Showen i Farsta! Det värmer gott i mattehjärtat!

Jag hade laddat för att blogga med bilder från helgen då Gustaf med familj var på besök hos oss men dessa ligger just nu i en helt demolerad dator. Åskvädret som drog över oss i onsdags slog ut både modem, dator och den trådlösa telefonen..........suck. Datorn befinner sig just nu hos "doktorn" där de hoppas på att kunna rädda innehållet och idag skall jakten på en ny dator inledas. Ett nytt modem och ett tillfälligt "lån" av min jobb-lap-top gör att jag ändå kan hålla mig á jour vad som händer i cybervärlden:-).

All ledig tid från arbetet går för närvarande åt att njuta av vår underbara natur. Vi är nu mellan "hägg och syren" och allt har exploderat, allt blommar samtidigt och naturens ljud är starkare än någonsin.


 "Finn 1 fel" på bilden ovan.............;-)!

I lördags hämtade vi båten och lyckan var stor hos ffa Fannie som genast ville ta en båttur.Hundarna njuter precis lika mycket  som vi gör när vi befinner oss vid "Sjöstugan".
Nedan snorklar Fannie.
Lite vattenapportering mellan varven är alltid lika uppskattat.

Wiktor på väg ut, gäller att starta snabbt för att få upp den rätta farten:-). Ju mera det plaskar desto bättre!
Fannie ransonerar på krafterna.

I söndags åkte Ancki med Frida och jag med Wiktor till SSRK´s (Östgötasektionen) SM-uttagning i viltspår i skogarna runt Ulrika.

Foto: Ancki Strandberg.


Vi var 6 ekipage och det var 6 st stationer som vi alternerade emellan. Allt gick, enligt domarna och spårläggarna ut på att hitta på alla "djävulsskap" som man någonsin kan tänka sig i samband med ett praktiskt eftersök på älg, rådjur, hjort och viltsvin (högvilt). De olika stationerna innehöll olika scenarier där man bl.a. bedömde hundens "stadga", "lydnad", hur "ärlig" den var att spåra det skadade djuret och inte ta upp ett färskt spår, hur hunden spårade på ett 48 timmarsspår etc. Vi fick tex tala om för domarna vad vi såg i spåret, vad hunden markerade i spåret etc. Det fanns tex inga uppspark i spårstarten och under spårens gång kunde vad som helst hända, totalt olikt det klassiska ökl-spåren alltså! Att finna skanken och att "lita på hunden" var definitivt inte det primära......
En otroligt spännande, idéberikande, händelserik och ffa utmattande heldag ute i spårskogen. Wiktor då? Ja, han kroknade efter den 3:dje stationen, resten genomförde han/vi på det sätt som domarna var ute efter, dvs vi gick på alla de knep som de gjort gjort för att förvirra oss:-). Vi kom sist men det är ingenting som jag deppar över utan tvärt om för det här var klart det roligaste som vi varit med om ute i spårskogen! Till hösten tar vi upp viltspårandet igen och då skall det tränas "klurigheter"!
Ett muntligt omdöme av Wiktor från Weine Öberg: "En ung hund som kan spåra men saknar rutin och matte måste styra upp honom mera så att han inte blir för självständig i skogen".

Wiktor självbelönar sig efter ett jobbigt och dessutom mindre lyckat eftersök på viltsvin;-)!
Foto: Ancki Strandberg


Sist, men absolut inte minst, vill vi gratulera underbara Ancki och hennes lika underbara Frida som knep en tredjeplacering! GGGGGGGGGGRRRRRRRRAAAAAAAAAAAATTTTTTTTTTTTTTTIIIIIIIIIIIIIIIIISSSSSSSSSS!
Gläds så otroligt mycket med er tjejer! Att vi dessutom trivs enormt bra i ert sällskap gör livet ännu mera glädjerikt!

Foto: Ancki Strandberg


//Ewa

Farsta Gård Open Show

I dag drog vi ut på vänstervarvsturné till Farsta Gård. Med på turnén var umatte Annette med Rakel och Stina, Maria med Torkel, Ancki med Frida, Annelie med Martin och så Wiktor och jag.
Vår dotter Lotta dök upp på utställningsområdet och fick agera fotograf och lekfröken åt Wiktor som blir alldeles till sig när han träffar henne.
Träffade även Fannies mamma Vera som bor hos Annettes föräldrar i Stockholm. Att se denna söta tik värmde  gott i hjärtat på mig och gjorde dagen x-tra minnevärd!Wiktor placerade sig på en hedrande 3:djeplats i en stor Maidenklass.

Domare för dagen var:Maria Sjöberg, kennel Seamountain´s

Wiktors kritik:

Typ, Storlek och helhetsintryck: Utmärkt

"3-årig hane. Bra huvud och uttryck. Fin hals. Bra rygg. Mkt bra vinklad fram o bak. Fina ben o tassar. Rör sig m långa lätta steg. Härlig päls. Välpresenterad".
Tack alla underbara turnémedlemmar för en alltigenom härlig resa! Trots att solen aldrig orkade tränga igenom molnen var stämningen strålande!
Grattis till alla fina resultat hos vårt resesällskap!

Tackar även GRK lokalsektion, Stockholm/Gotland, för en väl planerad/arrangerad utställningsdag på vackra Farsta Gård! Hit kommer vi att åka flera gånger! 
//EwaMitt-i-veckan-rapport från landet

Ooooooops, vad dagarna rinner iväg! Det är precis som det skall vara när man har roligt och det har vi!
Först vill Wiktor och jag tacka alla för grattishälsningarna i samband med Wiktors 3-årsdag!
Nå, vad har hänt?
I söndags var det avslutning på Tävlingslydnadskursen för Lotta och dags för en tävlingsmässig bedömning i Lydnadsklass 1 för Wiktor & mig. Förutom platsläggningen där Wiktor lommade fram till mig är jag jättenöjd. Det känns lite snörpligt att "missa" 30p så tidigt men vi jobbade upp oss och avslutade nöjda och lyckliga över vår "debut". Wiktor.......bara älskar denna underbara grabb!Du & jag Wiktor:-)!Bedömning finns under kategorin "Träning".

Måste bara lägga in en bild på våra härliga träningskamrater Ancki och Frida som lyckades kamma hem hela: 181p! Frida blommar som aldrig förr och det känns så underbart varmt i hjärtat att se dem tillsammans. GRATTIS!Nu ser vi fram emot Träningslägret här på Lönö som kommer att gå av stapeln den 5:e till 7:e juni där vi kommer att finslipa momenten, allt under ledning av coachen Lotta! Det suger i tävlingstarmen:-)!

Under tiden som Wiktor och jag roade oss på lydnadsplan njöt Fannie av livet på landet tillsammans med husse. De var ute i trädgården hela dagen, fram med utemöblerna, planterade växter, grönsaker, örter mm.  promenerade och Fannie tog ett avslutande dopp i Lönöviken. När jag kom hem njöt både husse och Fannie på olika sätt. Fannie studerade de små molnen och husse småslumrade i en vilstol. Det är livskvalité!Under arbetsdagarna njuter vi av sköna promenader på eftermiddagarna i skog och mark. På något oförklarligt sätt avslutas de alltid med ett bad någonstans;-)!Eller så njuter vi bara av vad naturen har att erbjuda.

Orkidén Adam blommar för fullt nere vid Sjöstugan. Eva är lite blygare, den vita orkidén, men kommer något senare för att slå ut i full blom.Sötaste Fannie har fått syn på någonting som Wiktor redan är på väg till:

Igår tog jag lite "egentid" som jag tillbringade tillsammans med Ancki, Maggis, Anna-Greta och Miko på Grobladet i Norrköping för att inviga mig i Deucopages underbara värld. Fantasin infanns sig, tyvärr, när nästan hela tiden hade gått men vi skall boka ny tid snart för att låta oss inspireras av alla fina saker man kan göra. Trodde  in i det längsta att det var mera komplicerat än vad det visade sig vara. Tack härliga tjejer för en allt igenom jättetrevlig kväll!

Carpe Diem!

/Ewa

2010-05-02 Träning nr 6.

I söndags var det avslutning på vår Tävlingslydnadskurs. 5 förare med 6 hundar dök upp på Himmelstalundsfältet i Norrköping. Idag var det dags för "upp till bevis" på var vi har lärt oss under dessa kurstillfällen.
Agnes med matte Ancki och Hugo med husse Patrik genomförde apellydnadsmomenten med bravur! Grattis!
Frida med matte Ancki, Kajsa med matte Marit och Wiktor med mig fick en tävlingsmässig bedömning i Lydnadsklass 1.  Kira med matte Gunilla fick en tävlingsmässig bedömning i Lydnadsklass 2. Grattis till alla, både förare och hundar!
Nå, hur gick det då för oss:-)!
Först var besvikelsen stoooooooor eftersom Wiktor reste sig från platsläggningen, med lågt huvud kom han till mig men jag vet att vi tidigare haft lite strul med detta moment, det är bara att träna vidare och börja om från basic. Snörpligt när 30p "försvinner" redan i första momentet men för övrigt är jag jättenöjd över vår debut på lydnadsplan:-)! Det som gladde mig mest var att han "höll ihop" genom hela programmet och att han inte verkade vara störd av alla yttre störningar såsom cyklister, fotbollsspelare, bollar, andra hundar som promenerade, bilar mm utan ville verkligen vara med/hos mig! 
Det snurrar mycket i mitt huvud just nu, bl.a. hur vi skall förbereda oss, hur jag skall uppträda på plan mm men det är angenämna "problem" som förhoppningsvis snart kommer att trilla på plats.

Här kommer hans bedömning:

Moment              Betyg      Koff.     Poäng     Anteckningar
1.Platsläggning:      0         3          0           reser sig, går fram till förare
2.Tandvisning:      10          1         10
3.Linförighet:          7          4        28           ss, släpper
4.Läggande:         10          2         20           bra läggande, bra framföring
5.Inkallning:           8,5       3        25,5         tjuvstart, bra fart, sent sättande
6.Ställande:            9          3        27           steg, ss    
7.Apportering:         0         1          0    
8.Hopp, hinder:        8         2        16           bra hopp, avslut
9.Helhetsintryck:    10         1        10

Summa:                                     136,5
Med tiden kommer jag att skaffa mig en "mall" så att inte bedömningen ser så rörig ut:-).

Underbaraste......... härligaste Wiktor:-)!Nu finns det en riktigt taggad och tävlingssugen matte i huset:-)!
Vi ser jättemycket fram emot Tävlingslydnadslägret här på Lönö den 5:e till 7:e juni där alla som var med i söndags kommer för att fördjupa oss i lydnaden tillsammans med bästaste coachen Lotta!

//Ewa