Lydnadstävling i Finspång

I lördags åkte Wiktor och jag till årets sista Lydnadstävling. Arrangör var Finspångs BK och domare för dagen: Rolf Nyman. Jag var lite spänd över om Wiktor skulle ligga kvar på platsläggningen eftersom det snöat en del under natten och planen var dessutom väldigt blöt. Överförde massor med positiv energi till Wiktor som låg jättefint på platsläggningen. Kopplade tyvärr av efter detta och när det var vår tur, nr 2, var jag inte helt med på noterna, Wiktor släppte position vid framföringen till läggandet under gång. Grämer mig ännu idag att jag inte gjorde ett kraftigt dk. Med facit i hand hade vi då fått vårt 1:a pris! Nu nöjer vi oss med ett fint 2:a pris och fina poäng på allt utom linförigheten, läggandet och apporten som vi avstod.

Platsläggning:    10 =30
Tandvisning:      10 =10
Linförighet:       6,5 = 26      Släpper position, tempo, sitter er.
Läggandet:         0 =0          Släpper position vid framföringen, ligger på andra kommandot.
Inkallning:         9,5 = 28,5   Avslut.
Ställandet:         9,5 = 28,5   Steg.
Apportering:        0 = 0        Avstår.
Hopp över hinder: 10=20
Helhetsintryck:       8


Summa: 151p och ett 2:a-pris.

Det har vuxit fram en liten tävlingsmänniska inom mig och jag ser redan fram emot vårens lydnadstävlingar för ett förstapris skall vi ha!
Foto: Ancki Strandberg. (16/10-10)Njutit lite x-tra denna helg av de fyrbenta djuren. På tisdag åker Fannie och Liam till goda vänner på Ekerö där de skall tillbringa tiden när vi är i Thailand. Wiktor kommer jag att lämna på onsdag på SPA-anläggningen hos Ancki, Bosse, Frida och Agnes. Liiiiiiite separationsångest kommer jag säkert att ha och längtan efter dem kommer att bli stor men OJ, vad jag skall njuta vid återföreningen!
Önskar er alla en riktigt skön & trevlig vecka!
//Ewa

Besök, födelsedag, Djurklinik, besök, lydnadstävling, besök, resfeber..........

I slutet av oktober hade vi besök av Ancki och goldentjejerna Frida och Agnes. Vi tog först en skön promenad i ett härligt höstväder innan vi satte oss i köket för att plocka fram vår kreativa sida.......decoupage på glasfat.
Foto:Ancki Strandberg.Från vä. Fannie, Frida, Agnes och Wiktor.

Fannie passade även på att ta en gyttjeinpackning;-)!Söndagen den 31 oktober fyllde vårt älskade barnbarn Gustaf 3 år. Självklart var vi på plats för att gratulera den lilla godingen.


Fredagen den 5:e november blev Fannie inlagd på Valla Djurklinik pga uttorkning. Hon hade kräkts vid ett par tillfällen under torsdagen men under natten till fredagen blev kräkningarna mera intensiva och hon kunde inte ens behålla vätska. Hon är lite lurig den lilla damen, visade inga som helst tecken på att vara sjuk när vi kom till Valla, men värdena talade ett annat språk. Hon blev inlagd med dropp, Losec och PC. För att utesluta bakomliggande orsaker togs ett stort blodvärdesprov samt kontraströntgen. Alla svar tydde på att hon fått i sig något olämpligt........kan vara allt från något i skogen till grannens fågelbord:-). Hon är en riktig liten allätare!
Under tiden som jag var på lydnadskurs med Lotta P från Hundforum med Wiktor på söndagen den 7:e hämtade husse Fannie. Med sig hem hade han, förutom Fannie;-), PC, dietfoder och Pro-Kolin.
Vi hade även besök av Lotta och lillemannen Liam och för att försöka hindra ev. smittspridning höll vi Fannie och Liam åtskilda.
Lotta åkte tidigt på måndagen och Liam stannade kvar hos oss för att busa med Wiktor och raca i snön. Underbar kille den där Liam, lyhörd och med en stor glimt i ögat!Fannie återhämtade sig snabbt och är nu i sitt vanliga esse där mat är hennes största passion. Inte lätt att stå på mini-diet-kost, två nävar två gånger/dag;-). Vi får hålla henne kopplad nu på promenaderna eftersom hon gärna leker "mullvad".

I lördags åkte Wiktor och jag till Söderköpings Brukshundsklubb för att delta i en Lydnadstävling. Vädret visade sig inte från sin bästa sida, regningt och på apellplanen var det snöblask och lerigt. Hade som mål denna gång att Wiktor skulle ligga kvar på platsläggningen, eftersom han har rest sig upp de två gångerna som vi tävlat. Efter mental coachning från Ingela, tack för det, och sinnesrobönen x antal gånger under platsläggning låg han kvar.............hör och häpna! Är så lycklig över det!

Domare för dagen var: Anders Svensson. En hård men rättvis domare.

Platsläggning: 10p.
Tandvisning:    8p. Reser sig.
Linförighet:      7p. Nosar.Ryck i kopplet. Släpper ngt vid helt om. Står i halt.
Läggandet:      0p. Släpper start. Ligger ej.
Inkallning:       7p. Kropps dk. Studsar i avslut. Står i avslut.
Ställande:        8p. Sitter före kommando.
Apport:            0p. Avstår.
Hoppet:         8,5p. Studsar avslut. Sitter snett.
Helhetsintryck:  8p.

Summa:        136p 3:dje Pris och en 7:e placering av 13 startande hundar.

Ja, vad skall man säga;-)? Jag är superstolt över platsläggningen och allt annat jobbar vi mer än gärna på för att höja poängen. När Wiktor och jag kom hem möttes vi av en superhärlig Gustaf som kommit på besök med sin pappa Peter för däckskifte. Underbara Gustaf blev min, bara min för ett par timmar då vi bl.a. gjorde chokladbollar, myste och läste sagor. Fick tom äran att natta den lille prinsen, underbart med en varm och sovande Gustaf bredvid sig.
Söndagmorgon var han åter min, bara min innan husse och lillhusse vaknat. Efter frukost gick vi ut i "djungelskogen" men Kexchoklad som pick-nick-godis.

Väl hemma åt vi en värmande trattkantarellsoppa innan det var dags för Peter och Gustaf att dra sig hemåt till Sundbyberg.
Nu börjar det att pirra lite i restarmen på mig. Om 9 dagar åker hela "flocken" till Thailand:-)!
Önskar er alla en riktigt trevlig vecka!
//Ewa