Spårskogen, Födelsedagar och Lydnadstävling i Katrineholm

I lördags begav sig Ancki med Frida och Agnes samt jag och Wiktor oss ut i spårskogen. Lite småtufft i den första sommarvärmen för Wiktor som vid ett par tillfällen fick tappt. Vi kämpade tappert vidare och att hitta klöven var inga som helst problem när spårslutet närmade sig. Wiktor belönade sig själv genom att svalka av sig i ett skitigt dike efter spårslutet. Det var han värd!Vi passade på att ta kort i den blomsterrika skogen som bestod av sippor i alla färger, allt från vita till djupt cerisröda.Självklart blev det också en gruppbild i sipplandskapet innan vi åkte till vattnet för att svalka av hundarna.
Från vä. Agnes, Wiktor och Frida.
Foto: Ancki StrandbergI veckan har vi firat de fyrbenta grabbarna som har fyllt år.
Först ut var Wiktor som fyllde 4 år den 27 april. GRATTIS grabben!Lillemannen Liam fyllde 1 år den 28 april. Han fick en liten "present" i förskott i form av ett viltspår under söndagen. GRATTIS lillgrabben!
Även om inte Fannie fyllde år fick hon gå ett viltspår, både till min och hennes förtjusning kan jag säga. Hon är så underbar den lilla "tanten", trippar på i en väldigt behagligt tempo och med svansen hööööööögt uppe.
I går åkte Wiktor och jag till Katrineholms BK för Lydnadstävling i klass 1. Det var en kvällstävling och vi samlades 16.00 för vidare färd genom en skog fram till apellplan. Lite "lustigt" blev det allt för både mig och Wiktor eftersom jag gärna vill ha honom i bilen under tiden mellan platsläggningen och programmet men det var bara att gilla läget. Först förstod inte Wiktor varför vi var där utan verkade mera villig att spåra i storskogen än att tävla i lydnad.
Foto: Hanna HolmVi var 12 startande hundar i Lydnadsklass 1 och vi lyckades, jippie, få till ett 1:a pris och en 4:e placering med 176,5p!!!!

Domare för dagen var: Els-Marie Nilsson.

Platsläggning:   9
Tandvisning:   10
Linförighet:       7,5
Läggande:        9
Inkallning:       10
Ställande:          8,5
Apportering:       8,5
Hopp ö hinder:   10
Helhet:                7,5

Jag är såååååååå lycklig öven både mig själv men ffa över Wiktor som idag tog apportbocken! Hade "lite, lite tugg" men för övrigt kanon!
Med oss från "Ingelas Onsdagsgrupp" var Hanna med sin härliga Roxy som vann klassen, Carro med stilige Melker som kom 2:a och Evelina med sötaste Hollie som kom 5:a, alla med jättefina poäng och väl genomförda program. Är så stolt över er och gläds otroligt mycket med er!!!!!!
GRATTIS!
Från vä. Hollie, Roxy, Melker och Wiktor. //Ewa

Träningslydnadstävling, besök, träning och Lydnadstävling Finspångs BK

I söndags, den 27:e mars, anordnade Ingela en Träningslydnadstävling. Vi var 25 startande i klasserna 1-Elit.  Ett stort tack till Ingela, tävlingsledare och sekreterare som ställde upp under denna kalla och blåsiga dag!
Wiktor kändes "på"  och "sugen"när jag plockade ut honom från bilen vid ditkomsten, vilket kändes jättekul
eftersom även jag var superpeppad.

Platsläggning: 9   Rullar x2
Tandvisning: 10
Linförighet: 8   Bra start. På hand, fin hö. halt, fin vä. halt, fin helt om, släpper hö. march, sitter bakom vid avslut.
Läggande: 8   Fin framföring, dk, kraftigt kommando, lite segt.
Inkallning: 10   Bra tempo, fin ingång.
Ställande: 8   Sitter bakom, dk, 1 steg, nosar
Apportering: 5   Nosar, ställer sig.
Hopp ö hinder: 0   Hoppar ej, går runt
Helhetsintryck: 10

SUMMA: 154  2:dra-pris.


Är i stort sett vädligt nöjd över träningstävlingen, synd att Wiktor inte hoppade över agitlityhindret......... Apporteringen jobbar vi vidare på och ser små, små framsteg!

Med oss hem hade vi med oss Söta-Frida som kommer att vara hos oss under en vecka eftersom matte Ancki och husse Bosse är på födelsedagsresa till Kap Verde. Allt går jättebra med denna underbara "dam", hon är så lik Fannie i sättet, mjuk och tillgiven och är älskad av alla oss här på Lönö.
Tyvärr har det blivit dåligt med fototagningen i veckan men jag skyller på det dåliga vädret, ena dagen snö, andra dagen regn och molnligt.
Älskar att ha Söta-Frida här hos oss och funderar skarpt på att "kidnappa" henne! Någon som har några smarta förslag på hur det skall gå till?I onsdags var det åter dags för Lydnadsträning hos Ingela. Vi höll till på "flisplanen" och vädret visade sig från en bättre sida den här gången, solen tittade tom fram!
Vi förare fick prova på att ha ögonbindel på oss i linförigheten:-)! Ooooooops, konstig känsla......var nästan så att man trippade på små moln. Till allas glädje var faktiskt hundarna med oss större delen av momentet.
Även den här gången var det programmet i kl 1 som gällde för vår del. Vi skulle länka ihop 4 moment med undantag från linförigheten. Jag valde läggandet, inkallning, ställandet och hoppet. Det ser ut, känns även som, att det har lossnat för oss i läggandet u gång. Jag skall tänka på mitt tonfall och inte använda samma tonfall som i ställandet. Blev barnsligt glad när Wiktor lade sig ned i momentent! Han är liiiiite "seg" i framförandet men det jobbar vi vidare på.Vi påbörjade ett moment i lydnadsklass 3 nämligen vittringen, kul att få en liten inblick i moment i andra klasser!
I den här veckan har jag känt att jag varit mindre motiverad att träna. Det är självklart så att man har sina toppar och dalar men Wiktor har känts väldigt loj, vill hellre spana in alla flyttfåglar än att ha fokus på mig. Det här innebär ett mera arbete av mig, att göra momenten roligare, kortare, olika belöningsformer etc och ibland har jag inte "orken" att vara roligare än pippisarna däruppe men jag vet att även jag behöver ladda batterierna så därför har vi haft träningsvila i veckan. Wiktor har haft jättetrist, bara kortare promenader för att få honom taggad till söndagens tävling i Finspång.
I morse, när jag åkte till Finspång, insåg jag att Wiktor "njöt" av att ha "tråkigt";-)! 
Han var inte alls på G!!!!!!!!! Jag försökte peppa honom, busade med repbollen efter platsläggningen mm men ACK så loj han var!

Domare för dagen: Anders Svensson

Platsläggning: 7,5   Omfördelar viktx1, sitter innan kommando
Tandvisning: 10
Linförighet: 6   DK, växlar position, står vid halt, föraren gör halvhalt
Läggande. 7,5   DK, släpar transport, DK läggande
Inkallning: 9   Touchar förare avslut
Ställande: 10   Mycket bra!
Apportering: 0   utför ej momentet
Hopp ö hinder: 9,5   ngt tveksamt avslut
Helhetsintryck: 9   bra samarbete

SUMMA: 156,5p med ett 2:dra-pris och klassvinst!

Ja, ja, ja.........som sagt loj, varav alla DK. Måste ändå se det lite positivt......inga ss:-)!
Anders Svensson är tuff i sin bedömning så att få en 9:a på helheten och en 10:a på ställandet är jag väldigt glad över!

Wiktor sov sig igenom hela hemresan, snarkade så att fönstren vibrerade och sover fortfarande:-)!

Lotta & Liam har tränat för bästaste Lotta P idag och är nu på hemväg. Björn har tittar på IFK-Norrköping som precis har slagit Gais med 2 - 0 och även han är på hemväg. Dags att ta itu med söndagsmiddagen!

//Ewa