Familjehelg och träning

I fredags kom Stockholmsfalangen med barnbarnet Gustaf i spetsen till oss. Vi firade vår son Peters födelsedag på fredagen och på lördagen åkte Peter med sin söta Caroline till Vadstena Klosterhotell http://www.klosterhotel.se/Default.aspx?module=4&content=350&lang=SV&fwsite=1 för en weekend tillsammans. Gustaf blev VÅR, bara VÅR<3! Det var ett underbart väder ute och vi njöt av naturen och av varandra.





Lotta tackar aldrig nej när Wiktor bjuder upp till bus.



Lilla "Hacke Hackspetten", Liam, susar ständig förbi i bakgrunden:-).



Vår stilige grabb Wiktor<3!



Wiktor och Liam lever i, för, på, över och under Hoppet!



Vårt älskade barnbarn Gustaf. Han älskar att vara ute i naturen, gjorde fina snöänglar, travade in i skogen med Lotta och åt massor av nyfallen snö.




Fannie tar igen sig på söndageftermiddagen då Stockholmsfalangen åkte hem till sig. Den 1 mars börjar Lotta sitt nya arbete i Nyköping och under en övergångsperiod, till juli i år:-), kommer hon att bo hos oss med sin Lilleman.



Wiktor och jag har varit riktigt flitiga på att träna våra "läxor" från Tävlingslydnadskursen hos Ingela. Många ingångar, fotposition och halter har vi tränat på inomhus. I momenten läggandet under gång, inkallning och ställandet under gång har vi tränat ffa stadgan med varierande tid.
I onsdags var det dags för Kurstillfälle 3:
Värmde upp lite med "klockan" innan Carro och jag förvisades från lydnadsplan för att träna på "parkeringen" och en liten väg. Så illa var det inte men de tre tikar som var med löpte och intresset hos både Melker och Wiktor var stort!
Vi tränade och kommenderade varandra i linförighet med fokus på halter. Det blev många halter och tiden glömdes bort, dessutom hade vi missuppfattat Ingelas instruktion om 5min x 1 så vi körde, säkert, 7min x 2:-)! Hundarna var rejält trötta i huvudet efter ca 15 minuters linförighet:-)! Carro gav mig ett jättebra råd ang "helt om halt", tusen tack för det! Jag är otroligt nöjd över Wiktor, ffa att han fokuserade sig på mig och vä. om halt är rena rama drömmen.
Efter detta smakade det gott med fika i stugan och lite allmänt prat.
Ut igen på apellplan. Nu skulle vi köra läggandet u gång, inkallning och ställandet u gång. Ingela kommenderade oss. Fick lite hjärnsläpp när jag  kommenderade "stanna" vid läggandet men han lade sig ändå:-)! Wiktor är lite känslig för störning av andra hundar och jag måste tänka på det vid tex inkallningen. Jag är nöjd med stadgan hos Wiktor vid dessa moment och nu skall vi träna vidare på långa transportsträckor och kedja ihop momenten i Lk 1. Detta blev vår hemläxa till nästa gång. Tack Ingela för ytterligare en jättehärlig och givande träning! Tyvärr är det ingen träning i Sportlovsveckan men "den som längtar efter något gott............".

Foto: Ingela Karlsson på en minst sagt konfunderad Wiktor.


//Ewa

Kommentarer
Postat av: Ingela

Heja!

Tycker det var stor skillnad på hans attityd till dig! Han var mer villig att ta reda på vad du vill han ska göra!



Kramar

2011-02-17 @ 18:56:47
URL: http://ostanvindens.se
Postat av: Kerstin

Helt underbara supervackra bilder du fotat, de är en fröjd för ögat!

Kul att komma igång med träningen igen, så härligt när det blir vår!

Må så gott!// Kerstin

2011-02-19 @ 23:47:36
URL: http://trekillarsblogg.bloggplatsen.se
Postat av: Ancki, Frida, Agnes

Vad duktig du är på att blogga!!! Superfina bilder också. Det är så roligt att se hur poletten faller på plats när vi är tydliga i vad vi vill. Nu tycker dom dessutom att det är så himla roligt med lydnad. Ibland känns som om de kan hålla på hur länge som helst. Ser fram emot nästa träningstillfälle! KRAM

2011-02-21 @ 10:21:03
URL: http://www.goldentjejerna.se
Postat av: lena, millie,ebba

Vilka underbara vinterbilder på glada grabbar i snön

men snart, snart är vååååren här :D

Stor kram till er allihop

2011-02-25 @ 09:13:10
URL: http://www.goldentjejenmillie.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback