Tillbakablick på 2010

Lite roligt och spännande att se i skrift och bild på året som gått mest för min egen skull. Sammanfattningsvis blev året 2010 ett, för mig, utvecklande år när det gäller Wiktors och mitt samspel. Jag har under året som gått lärt känna Wiktor och mig själv mera, både våra "svagheter" och styrka.

Januari

17:e deltog vi i Open Showen som arrangerades av Södermanland/Östergötlands GRK i Valla, Linköping. Wiktor placerade sig på en 4:e plats i Maiden bland 8 hanar.

Till hundarnas stora glädje var det gott om snö hela januari månad. Här är det Fannie som kommer farandes under vår vägbom.Den 24:e började inomhusträningen i Lydnad för Lotta Petersen i stallet Millenium. Wiktor var noga påläst inför kursstarten:-)!

Vi fick även besök av den "Lilla Familjen" och  barnbarnet Gustaf utnyttjade snön på många roliga sätt.Februari

Vår son Peter fyllde år den 15:e vilket vi naturligtvis firade.

 Wiktor och jag tränar lite lydnad ffa inomhus.

Mars

Den 20 mars fyllde vår lilla "Livsnjuterska" Fannie 9 år!April

Den 25:e april åkte Fannie, Wiktor och jag till Gårdeby för att se och lära oss lite om apportering.Wiktor hämtar glatt dummien men vi har "problem" med avlämningar vilka vi skall träna på i lugn och ro hemma.Även lilla knubbsälen Fannie fick prova på att apportera en dummie.

Den 27 april firade vi Wiktors 3-årsdag och Fridas 7-årsdag på 2be4you Norrköping. Vi passade även på att fira Agnes 3-årsdag som inföll i februari och Fannies som inföll i mars.Den 28:e april föddes vår dotter Lottas lilla Liam på Kennel Cremecastle.

Maj

Den 2:e maj har Wiktor och jag en Lydnadsträningsdag för Lotta Petersen på Himmelstalund där vi "testat" att foga samman alla moment  i Lydnadsklass 1 för första gången.
9 maj är det åter utställningsdags. Den här gången åker vi till Farsta för att delta i GRK Stockholm/Gotlands Open Show. Wiktor placerar sig på en hedrande 3:dje plats i en stor Maidengrupp.Nu är det vår, underbart väder och hundarna älskar att ta sig ett dopp eller två efter eftermiddagspromenaden.

Den 16:e maj blir jag inbjuden av Ancki till Decoupagens underbara värld. Vi börjar en kurs på Grobladet i Norrköping.23:e maj deltar Wiktor och jag i SSRK/Östergötlands SM-uttagning i viltspår som gick av stapeln i Ulrika. Vi lyckades inte så bra tillsammans men ack, vad vi lärde oss mycket. Wiktor är fortfarande väldigt ung och orutinerad och eftersom viltspår är något som vi verkligen brinner för tog jag till mig allt som sades om oss för vidare utveckling i spårskogen.Även Fannie har fått gå några viltspår till hennes stora glädje.Juni

Under dagarna 5:e till 7:e juni höll Lotta Petersen, för 3:dje året i rad, ett Lydnadsläger här på Lönö. I underbart väder tränade vi dagarna igenom på lydnad, sök och spår. På kvällarna pratade vi teori, åt och bubblade allmänt om ffa. hundar. Vilket underbart gäng vi är! Allt flöt otroligt bra och hundarna respektive förarna var helt fantastiska! Längtar redan till ÅR 4:a!!!!!Dagen före Midsommar, den 24:e juni, blev det äntligen dags för Lotta att hämta hem lille Liam från Kennel Cremecastle. Självklart var jag med vid hämtningen;-)! Välkommen till flocken Cremecastle Trolltyg!Midsommaren firades med underbara familjen Sandberg och tillsammans med "Lilla Familjen" här hos oss.Under juni fick vi också träffa grannens härliga valp, Torsten, som här busar tillsammans med Gustaf.
Juli

Under högsommarmånaden tog vi det lugnt, tränade lydnad med Wiktor, umgicks med familjen och firade Björns födelsedag på Sundbyholms slott.Augusti

Deltog vid 3 tillfällen på "Kanalettan" i Söderköping med Wiktor i lydnadsklass 1 med blandade resultat. Jag hade som mål att kedja ihop momenten i klassen samt att Wiktor skulle ligga kvar på platsläggningen. Vi har fortfarande en hel del att träna på, mycket finslipning innan vi skall lyckats med att ta ett förstapris.

Den 28:e deltog Wiktor och jag  i en spårdag som Kustens Jakthundsklubb anordnade. Vi blev "godkända" och tillhör numera ett eftersöksteam som servar ffa Vikbolandet.September

Den 5:e hade Wiktor och jag en heldagskurs i Lydnad för Lotta Petersen.
Den 12:e åkte Wiktor och jag till Farsta Open Show arrangerad av GRK Stockholm/Gotland där Wiktor placerade sig på en 3:dje plats med Hp.Var även Liam-vakt några dagar då matte Lotta var på kurs.Oktober

13:e är det Lydnadstävling på SBK där vi fick ett 2:dra-pris. Låg ej kvar på platsen men fö plockade vi fina poäng.
Den 15:e åkte vi till "Lilla Familjen" för att fira vårt älskade barnbarn Gustafs 3-årsdag.


 

November

Den 13:e var det åter dags för en Lydnadstävling, även den här gången Söderköping och vi tog ett 3:dje pris för "petige" Anders Svensson.
Den 20:e åkte vi till Finspångs BHK för att tävla i Lydnadsklass 1 och här var det nära ett 1:a-pris men det blev ett fint 2:dra-pris.

Den 25:e åkte alla tvåbeningar i familjen till Thailand. Wiktor fick bo hos sin lilla älskling Agnes tillsammans med Ancki, Bosse och Frida, Liam och Fannie var tillsammans hos gamla goda vänner till oss på Munsö ute på Ekerö.
Vi åkte först till Koh Samui där vi stannade i några dagar. For sedan med en katamaran till Koh Phangan där vi bodde underbart vid strandkanten. Vi skämde verkligen bort oss själva med god sömn, underbar mat, långa härliga pratstunder, bus med barnbarnet, Thailändsk matlagningskurs, utflykter mm. Det enda som vi saknade var solen;-)!

   

   

December

7:e firade vi Lottas födelsedag på Koh Phangan.Vi kom hem från Thailand den 9:e och till ett vitt vinterlandskap. Hundarna hade haft det toppen hos sina respektive men det kändes ändå skönt att samla ihop flocken såhär dagarna före jul. Nu väntar vi på att Ancki och Bosse skall fara utomlands så att vi kan få tillfälle att njuta av deras underbara goldentjejer under många dagar. Stick nu!

I Luciaveckan kom Liam till oss, det fungerade inte alls på Hunddagiset i Stockholm, han kommer att bo hos oss till dess att Lotta ordnat med en bättre och stabilare tillsyn som känns rätt både för Lotta & Liam.

Jul och Nyår firades tillsammans med våra kära barn, barnbarn och ludna barn.

Under 2011 hoppas jag att vi alla får vara friska, uppleva mycket roliga saker tillsammans, komma ut på Lydnadsplanen med Wiktor samt att gå många, mååååååånga spår i spårskogen både med Fannie och Wiktor. Fannie kommer att fylla 10 år i mars och är en riktigt pigg dam med stor integritet, Wiktor blir 4 år i april och är fortfarande ett ganska så oskrivet blad . Liam fyller 1 år dagen efter Wiktor i april och han kommer att gå en underbar framtid tillmötes med den spårnosen som han har, hans villighet att lära samt exteriört.
Ser med stor optimism fram emot 2011!

//Ewa