Lite smått och gott

Midsommaraftonen tillbringades med sonen Peter, hans fästmö Caroline och bästaste barnbarnet Gustaf. Dottern Lotta åkte till Gotland med "tjejligan" och husse Björn hade fastnat i Frankfurt på sin hemresa från Genévè. Husse hann ändå komma till midsommarfirandet med kaffe och jordgubbstårta.Efter ca 1 månad efter lydnadstävlingen i Finspång dök detta upp på SKK, hunddata.Onsdagsträningarna med coachen Ingela fortsätter ett par veckor till innan vi tar lite semester från gruppträningen. Vid två tillfällen har Wiktor och jag tränat med klass 2 momenten. Många av momenten är helt nya för oss och en del har vi nosat på tidigare men jag vill att allt skall bli så rätt som möjligt ifrån början så vi har gjort en omstart anpassad efter oss. Ett moment som jag haft stora grubblingar inför är apporteringen eftersom Wiktor har haft svårigheter att springa ut och greppa apportbocken samt komma in med den till mig. För att vara helt ärlig har jag nog inte haft de "verktyg" som behövts så hör och häpna: med goda råd och pepping av Ingela springer nu Wiktor glatt ut för att hämta apporten och kommer snabbt in med din vid min sida!!!!!!!! Nu tränar vi på stadgan, att han skall hålla apporten, inte droppa den förrän jag kommenderar och det går faktiskt riktigt bra.
I onsdags började vi med gruppmomenten. Att träna i Ingela-gruppen innebär massor med störningar, bollar slängs kors och tvär och det finns lösa hundar precis överallt. En bild som kan illustrera detta: Sittande i grupp med en bolltokig Viska som störningsmoment.

Foto: Ancki StrandbergVäldigt nöjd över Wiktor som satt stilla hela tiden. Dold platsläggning i 4 ½ minut gick också jättebra trots att jag och Ingela misstänker att han gjorde en lägesändring precis före återgången.

Hoppet: njaaaaaaa, Fjärren: njaaaaaa, Fritt följ: jaaaaa. Blev kommenderad av Malin och det kändes bra trots värmen. Hon gillade våra vä. halt och vä. march. Inkallning med ställande: jaaaaa. Kommenderad av Malin och även där känns det bra. Jag gläds med de moment som går bra och vi kommer att kämpa på med de övriga så att allt ser fint och snyggt ut och med en stor portion av glädje i allt!

Lotta och Liam har nu flyttat till en jättefin nybyggd lägenhet i Nyköping. Ett underbart område med gröna ytor och vatten precis i närheten. Här ligger Liam på sängen, på balkongen och stortrivs!Visst saknar jag både Lotta och Liam som bott hos oss i ca ett halvt år men vi kommer att träffas oftare nu än när de bodde i Stockholm. Var förresten hos dem igår, inspekterade lägenheten, gick sköna promenader med Liam och njöt av att se honom glad, pigg och över att han funnit sig tillrätta.

Wiktors bror Loke har tittat förbi några gånger under hans promenader med sin matte i området. Han är så fin! Killarna kommer riktigt bra överens och de är lika som bär i kroppssråket och även till det exteriöra förutom att Loke har ett något bredare huvud.Wiktor vä. Loke hö.

Nu har jag semester! Det innebär att jag tillbringar mesta tiden utomhus med lite lydnadsträning och täta promenader i skog och mark med hundarna där jag njuter av allt vad naturen har att erbjuda. Igår kväll var Björn, jag och hundarna ute och plockade skogens guld, ca 10 L stora och fina kantareller som växte under en stor ek! Efter kvällsmaten gottar sig Björn med glass och smultron!
Vi har beslutat oss för att försöka sälja vår båt. Det har gått trögt på den fronten men idag skall Björn träffa en spekulant och jag håller tummarna för att det går bra.Kommer att sakna den raringen men den är alldeles för stor och kostsam för vårt behov och nyttjande. Vi kommer säkert att skaffa en mindre båt för Björn, jag och hundarna älskar sjön och att lägga till vid en liten ö för att bada, lapa sol och bara höra vattnets kluckande.

//Ewa