Liam viltspår, promenad, träning och Fannie 10 år!

Det har försvunnit lite snö i skogarna och vad passar bättre än att lägga ett "baby-spår" till unge herr Liam:-)! Spåret var ca 100m långt och med två vinklar. Liam var så taggad, han spårade i mina fotspår till spårstart och Lotta hann knappt sätta på honom spårselen innan han sprang iväg med nosen nedtryckt i marken. Grabben klarade spåret galant men måste "tygla" farten som var som ett X2000 tåg! Glad och nöjd fick han bära den stora älgklöven tillbaka till huset.



Tisdagen bjöd på ett otroligt vackert vårväder. Efter arbetets slut tog jag med mig hundarna för en promenad vid Bråvikens strand. Fannie och Wiktor sprang lösa och fria men Liam hade jag i koppel. Wiktor hade fullt upp med att spåra, springa racer mm under tiden som Fannie njöt och lekte fotomodell.











I onsdags var det åter dags för tävlingslydnadsträning med Ingela. Idag var träningen upplagd rent tävlingsmässigt och på helt nya marker eftersom apellplanen var rena rama isbanan. Evelina kommenderade mig genom momenten i programmet. Linförigheten var ingenting att skryta med, en loj och okoncentrerad Wiktor som hellre ville spana in omgivningen än att ha fokus på mig. De övriga momenten är jag nöjd med även om det finns en hel del att peta i. Efter fika och lite firande av Ingelas som har fyllt år skulle vi fokusera och träna på det som gått mindre bra under kommenderingen. Wiktor kan tjuva vid uppsättandet efter läggandet u gång och ställandet u gång och jag fick bra tips av Ingela hur jag skulle arbeta med detta.
Vid genomgången efter avslutad träning meddelade Ingela, med ett stort leende på läpparna, att alla skulle få en hemläxa :-). Vi skall till nästa träningstillfälle skriva ner allt om hur vi tänker och planerar före/under/efter en tävling. Allt från hur vi peppar oss själva och hunden, skall hunden vara med på lottdragningen,  hur går vi in på lydnadsplanen, vad säger vi med ord och kroppsspråk inför momenten, hur gör vi efter genomfördt moment, hur transporterar vi hunden till nästa moment etc. Ingen dålig sådan kan jag avslöja men nyttig och lärorik!

På söndag fyller vår älskade Livsnjuterska Fannie 10 år!!!!!!!!!! Under 10 år har hon givit oss kärlek och tillgivenhet och vi älskar henne villkorslöst. GRATTIS världens sötaste Fannie!










//Ewa

Kommentarer
Postat av: Angelica

Grattis i förskott sötaste Fannie!!

Vi kommer att fira dig o syskonen lite här hemma <3

Kram

2011-03-17 @ 16:18:09
Postat av: Evelina

Grattis i förskott till Fannie!!

Vi har ju lite samma problem som ni så det finns o jobba på :)Nyttigt med planbyte...

Jätte fin bilder....!!!

Kram

2011-03-17 @ 16:26:57
URL: http://hollanbollan.bloggplatsen.se
Postat av: Johanna & Majken

Oj vilken nyttig läxa!! =)

Grattis i förskott till Fannie! Kram

2011-03-17 @ 22:25:34
URL: http://johannalofgren.com
Postat av: Ancki, Agnes, Frida

Så fantastiska bilder i underbara färger!!! Vilken nyttig hemläxa vi fick. Den kan man ha nytta av på framtida tävlingar.

Stort GRATTIS i förskott till underbara Fannie !!!!

2011-03-17 @ 22:33:41
URL: http://www.goldentjejerna.se
Postat av: Annelie

Ser ut som ni har det fint fint därute!

Stort GRATTIS i förskott till Söt Fannie!

Psst: Idag är det vitt ute, men vi får väl hoppas att det snart är borta igen!

Önskar Er en härlig helg!

Kram

2011-03-18 @ 07:05:18
URL: http://harpo-labradoren.se
Postat av: Maria

Grattis till Fannies 10 årsdag!!

Vilka vackra bilder med vattnet som bakgrund eller ja isvattnet :-)

Ja nu längtar man efter våren/spåren...

Trevlig helg & lycka till med lydnaden!!

Kram

2011-03-18 @ 13:02:18
URL: http://www.123minsida.se/Beautiful-Eyes/
Postat av: Caroline o. Lukas

Vilka härliga bilder! Kul att även Liam gillar viltspår =)



Grattis igen till fina Fannie!! De två bilderna på henne bredvid varandra är jättefina. Hon kan konsten att få så där ruskigt söta öron.

Intressant och lärorik läxa ni fick med er.



Ha det gott!

2011-03-20 @ 12:42:32
URL: http://busgolden.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback