Ooooops, vad tiden går fort......bl.a. besök och tävling

Min ambition att åtminstone blogga en gång i månader ser inte ut att hålla men bättre sent än aldrig....kanske:-)!

I slutet av september kom Gustaf med sin pappa Peter och Lotta  med Liam till oss här på landet. Oj, vad den "lille" Gustaf hade vuxit, både på höjden och mentalt!Lille Liam stannade kvar hos oss under veckan som kom och han smälte så väl in i flocken. Uppfostrad med Fannies varma "hand" och buset stod Wiktor för.Husse Björn och jag "flexade" i våra arbeten för att kunna vara hemma så mycket som möjligt med hundarna. En smart lösning var att skärma av Wiktor och Liam genom att Wiktor fick vara ensam och Liam tillsammans med Fannie. Inga olyckor eller andra tillbud under en hel arbetsvecka! Duktiga hundar...."klick".Vi har en väldigt miljömedveten kille boendes hos oss.........Wiktor..........som hjälper oss att "Panta-Mera":-)!

Det har blivit en hel del lydnadsträning för Wiktor och mig. En fredag kom bästaste coachen Lotta P hit till oss för privatträning tillsammans med Ancki och hennes tjejer.


Helt plötligt hade vi "problem" med både inkallningen och hoppet, Wiktor satt kvar som en stenstod!
Så det kan bli:-)! De övriga momenten gick helt OK.
Foto: Ancki SFörra helgen besökte hundarna och jag Ancki och hennes flock på Markgärdet utanför Norrköping där de nyss har blivit lyckliga ägare till ett underbart sommarställe. Grattis! Ligger såååå vackert med underbara omgivningar. Passade även på att träna lite, som omväxlings skull;-).Hundarna och både husse och matte trivs i dessa höstdagar. Fannie, den lilla livsnjuterskan, älskar att strosa omkring i skog och mark. Lukta på en blomma, gnaga på ett träd eller äta kantareller:-)!Wiktor självbelönar sig efter ett häftigt race i skogen:-)!Själv är jag i mitt rätta element när jag får ta svampkorgen på armen och bege mig ut i skogen där det fullkomligt vimlar av gula kantareller, trattkantareller och svart trumpetsvamp. Nu är frysen fylld och jag ser fram emot att göra värmande höstgrytor nu när kylan sakta men säkert smyger sig på.I morse stod utetemperaturen på -6 grader när Wiktor och jag åkte till Söderköpings BK för att tävla i Lydnadsklass 1.
Lite småironiskt drog vi startnummer 13, då jag tidigare på träning dragit det vid ett par tillfällen, och sade till Ancki att nr. 13 vill jag absolut inte ha:-)!
Nåväl, vad händer då? Wiktor reser sig på platsläggningen! Oooooops! Först var besvikelsen stor, kan jag villigt erkänna men laddade om inför de följande momenten.

Domare för dagen var: Katinka Ryttse.

Platsläggning:        0     (Går upp)
Tandvisning:        10
Linförighet:            7     (Pendlar ngt ut i svängar, ut vid språng, fina sättande)
Läggande:             8,5   (Fin framföring, ngt sakta ner)
Inkallning:            10     (Bra tempo, fint in)
Ställande:              9,5   (Bra framföring, stannar fint, avslut snett)
Apportering:           0 (avstår)
Hopp:                     9.0   (Utmärkt hopp, avslut)
Helhetsintryck:        9,0   (Tänk på handen. Trevligt ekipage, bra framföring)

Foto: Ancki SJag är supernöjd över alla moment förutom platsläggningen.....såklart och det blev ett 2:a-pris. Nu är jag superladdad och har anmält oss till två Lydnadstävlingar innan vi tvåbeningar åker Österut på semester.  Det är här, högst upp på pallen som vi vill stå, eller hur Wiktor?Lyckan är stor idag här hemma: IFK Norrköping är klara för Allsvenskan!!!!!!!!
I morgon blir det en kreativ dag på Grobladet i Norrköping. Decoupagekurs står på schemat som lite omväxling till hundlivet:-)!
//Ewa