Rallylydnad, Viltspårsprov i Danmark och Lydnadstävling i Flen.

Man kan göra många roliga saker tillsammans med sin bästa fyrbenta vän, hunden!
Jag fick två "Prova på Rallylydnad" hos Lotta Petersen av Ancki till min födelsedag. Den 5 maj var första tillfället som vi provade denna hundsport. Huaaa, så mycket nytt att lära sig med regler, skyltar mm men samtidigt roligt och stimulerande både för förare och hund. Det snurrade rejält i huvudet efter en timme och jag tror att Wiktor var lika snurrig som jag mot slutet. Tack underbara Ancki för den här presenten!
Foto: Ancki Strandberg



Redan förra våren började Ancki och jag planera att resa till Danmark för att söka lyckan i de danska spårskogarna. Tyvärr blev vintern lång och snörik så vi beslöt oss för att tacka nej till det första danska viltspårsprovet som vi kom med på, vilket var i april månad i år. Vi hann att gå ett danskinspirerat viltspår i Omberg, som likt i Danmark har bokskog, innan vi begav oss ut på turné den 15 maj.
Vi startade tidigt på lördagmorgonen den 14 maj, lämnade sötaste Frida hos Ancki och Bosses släktingar i Skärblacka innan vi styrde kosan söderöver med Agnes och Wiktor. Frida var påverkad av sitt tidigare löp och inte alls i arbetstagen så hon fick vara på SPA under helgen.
Vid Brahe Hus stannade vi för att inta medhavd frukost. OJ, vad gott det smakade med frukost i det gröna och med Vättern som bakgrund.



Bilresan gick otroligt fort, lätt och bra och efter 5 ½ timme, med två pauser, anlände vi till Helsingborg. Vid den andra pausen fick hundarna socialisera sig i Småland vid ett ställe där de hade marknad. Passade även på att göra en platsläggning bland barn, karuseller, cyklar mm:-). Hundtokig, näääääääääääe?
Från Helsingör var det väldigt lätt att hitta till Fredensborgs Vandrarhem som skulle vara vår övernattningsställe. Vi tog en skön promenad med hundarna, hann att äta glass och dricka cappuccini innan himlen fullkomligt öppnade sig med hällregn, blixt och dunder. Vi flydde tillbaka till vårt lilla, pyttelilla rum.......blöta som slickade katter, både två- som fyrbeningar, och lyssnade på ösregnet och knallarna.
På spårdagen fick vi reda på att det kommit ca 15 mm störtregn.
Vid samlingsplatsen delades vi 12 deltagare som kommit med på provet upp i fyra grupper. Ancki och jag kom i samma grupp och jag drog startnummer 1. Med oss ut i spåret hade vi en domare, en hornblåsare, en aspirant och spårläggaren. 
Foto: Ancki Strandberg



Wiktor vid "kongen", en spårruta,............ja, vi kom inte mera än ca 25-30 m utanför denna innan Wiktor fick problem med att hitta någon doft i det 20 timmar gamla spåret där det dessutom hade hällregnat under kvällen. Jag tog tillbaka honom vid ett par tillfällen men han fick ett tydligt "överslag" och i sin frustration började han gnaga på pinnar etc så jag beslöt mig för att bryta där, vilket kändes mest rättvist för honom.



Efter mig var det en man med en labbe innan det var Anckis tur. Efter Ancki och Agnes tur i bokskogen berättade den danske mannen med labben för oss hur dessa Danska viltspår läggs, hur man bäst skall träna dem osv. Även om vi hade studerat viltspårsreglerna mm så hade jag aldrig insett att det är såååååå annorlunda än i Sverige/Norge.
Prisutdelningsceremonien var högtidlig och resultatet blev: 1 förstapris, 1 tredjepris och 10 nollor!!!!!! Vi var inte alls i dåligt sällskap med våra "nollor" för där fanns bl.a. 2010 års Danska Mästarinnan i Viltspår mfl.



Efter att först ha varit lite frustrerad och ledsen över det "misslyckade" viltspåret har jag nu insett vad och hur vi behöver träna och att det kommer att ta tid innan jag/vi känner oss säkra i den danska spårskogen. Nu skall här smidas planer, planera noggrant och detaljrikt inför höstens viltspårsträningar. Känner mig ännu en enfarenhet rikare och har fått en härlig upplevelseresa med ett underbart resesällskap, tack för den här resan Ancki och Agnes!!!!!



http://www.youtube.com/watch?v=zoyGsV7RQaU Ancki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

I går åkte Wiktor och jag till Flens BK. Ingen tävling som jag kommer att skryta om i framtiden. MEN jag är nöjd med platsläggningen, Wiktor låg helt stilla när "grannen" reste sig upp och började gå mot matte. Dessutom TOG han apportbocken och fick en 10:a på det momentet! Tycker att domaren var väldigt "snål" i sina bedömningar av ekipagen vilket visade sig resultatmässigt. En med 1:a pris, på 166p, och många med andra- tredje och 0 priser. Vi fick kliva upp på prispallen som två i klassen............... med ett 2:a-pris!

Bilden är från den 18 maj och tagen av: Ancki Strandberg



Grattis till alla tävlande både i Flen och i Tranås under helgen!!!!!!!

Annars njuter vi mest av naturen, bad och alla blommor som blommar för fullt!
Fannie skakar av sig i vattnet!



Wiktor i simmartagen, alltid något i munnen!



Vår lilla fasan "Frank"! En mycket orädd typ som man får fösa bort.........Hundarna tycker att han är ett lovligt byte men här säger mattarna "NEJ"!





Kommentarer
Postat av: Thina Bella o Delfi

Kul läsning. Blir så glad när jag ser Wiktor med apportbocken i mun. DET hade du inte trott för någon månad sen eller hur. Övning ger färdighet. Underbara bilder. Ha det toppen så ses vi kanske snart. KRAM

2011-05-22 @ 18:31:11
URL: http://hotnshamless.se
Postat av: Anna-Greta

Härliga bilder och bätre lycka nästa gång, friskt vågat, hälften vunnit. Nu har ni testat och vet hur det ska tränas. Härliga bilder, måste bara försöka ta mig ut till dig nån gång i sommar. Du bodde ju så vackert till. Kram Anna-Greta

2011-05-22 @ 18:45:37
Postat av: Johanna & Majken

Vilken rolig upplevelse att åka till Danmark! Kul att ni håller på med så mycket olika saker! Kramar!

2011-05-22 @ 18:48:24
URL: http://johannalofgren.com
Postat av: Ingela

En TIA EWA!!!! Så jäkla fint!!!! Sträck på dig!!!



Kul med en resa till D och få prova det. Jag är övertygad om ni fixar det med tiden!

Tack för alla grattisar!!

Kramar

2011-05-22 @ 21:26:47
URL: http://www.ostanvindens.se
Postat av: Ancki, Frida & Agnes

Så mycket roligt vi har varit med om... Ja, lite motgångar också förstås. Men i det stora hela så är vi en erfarenhet rikare och vi har jättetrevligt med våra fyrbenta. Och så har vi en hel del att se fram emot. Det känns underbart !!!! Kram

2011-05-22 @ 21:35:04
URL: http://www.goldentjejerna.se
Postat av: Annelie & Martin

Vilket äventyr, en upplevelse rikare, är det inte det livet går ut på. Jag älskar Danmark, sen när man kan ta med den fyrbente är det ju ett stort plus också.

Många plus på tävlingen så då bleknar väl missarna ganska snabbt, det är väl bara att köra vidare!

Kram

2011-05-23 @ 05:42:20
URL: http://harpo-labradoren.se
Postat av: Caroline o. Lukas

Gud va spännande det låter att åka på viltspår till Danmark. Glöm charterresor - hundtokar åker på viltspårsresor =) Bättre lycka nästa ågng, då tar ni det.

Kul att ni testat på rallylydnad också. Inte alltid så lätt som det låer.



Må så gott

kram

2011-05-23 @ 07:17:14
URL: http://www.busgolden.se
Postat av: Lena

Jättefina bilder! Kul med äventyret i Danmark, nästa gång fixar ni det.

Kul med rallylydnad, jag skulle också vilja prova det någon gång.

Ha en underbar vecka!

Kram

2011-05-23 @ 10:12:20
URL: http://www.hoffe.nu
Postat av: Maria

Hälften vågat hälften vunnet! Verkar vara tufft att spåra i Danmark,puu!!Men ni verkar ha haft en fin resa med mycket skoj!!Visst är rallylydnad skoj!!

Lycka till med spår & lydnad!!

Ha det fint/Kram!!

2011-05-23 @ 13:47:03
URL: http://www.123minsida.se/Beautiful-Eyes/
Postat av: Kerstin

Visst är det kul med rally och jag håller med dig...man blir alldeles snurrig av alla pilar och svängar. Det är ett jättebra sätt att träna kontakten på och att ha roligt.

Fina bilder att njuta av och den härliga bilden med apporten i mun är super!

Blommar det för fullt hos er nu...här är det små musöron på det mesta!

Må så gott och lycka till med tävlandet// Kram

2011-05-23 @ 22:08:56
URL: http://trekillarsblogg.bloggplatsen.se
Postat av: Kerstin

Visst är det kul med rally och jag håller med dig...man blir alldeles snurrig av alla pilar och svängar. Det är ett jättebra sätt att träna kontakten på och att ha roligt.

Fina bilder att njuta av och den härliga bilden med apporten i mun är super!

Blommar det för fullt hos er nu...här är det små musöron på det mesta!

Må så gott och lycka till med tävlandet// Kram

2011-05-23 @ 22:10:30
URL: http://trekillarsblogg.bloggplatsen.se
Postat av: Yvonne

Grattis till 10:an.Visst är det härligt när det lossnar när man haft problem med något moment.

Det låter som att ni har himla kul.Härligt.

Lycka till framöver.

Kram

2011-05-24 @ 08:40:15
URL: http://ziggy.bloggplatsen.se
Postat av: Monica

Bästa bilderna !!! Underbart, kraaam

2011-05-24 @ 10:06:20
Postat av: Jenny, Frode & Marwin

Vad kul att ni provar på det danska viltspårschampionatet också! Men efter mer träning kommer ni säkert att fixa det också! Men vilken cooling Frank är =) Och vacker i sina färger! Och som vanligt helt underbara bilder!



Kram

2011-05-24 @ 22:45:26
URL: http://golden.cybersite.nu
Postat av: Lotta Zeb O Enzo

hej Ewa

hittade din blogg från Ingelas GB...Vilka fina kort du har på blommor o hundar ja o du med e ju med på hörn ibland...Kram kram hoppas vi ses snart1!!!

2011-05-26 @ 13:43:50
URL: http://zebulon.bloggplatsen.se
Postat av: Sarah, Pippi & Wilda

Grattis till gårdagens 1:a pris o 2:a placering :)

Kram

2011-05-28 @ 14:34:03
URL: http://flattar.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback