AllmäntWiktor föddes den 27 april 2007, även han på Waterfreak´s Kennel , han var den minsta och ljusaste hanvalpen vilken senare växte till den största men fortfarande den ljusaste.
Fannie tog snabbt till sig honom och fostrade honom med en fast men väldigt varm hand.Eftersom viltspår och att ha duktiga eftersökshundar ligger mig mycket varmt om hjärtat fick Wiktor börja sitt spårande i mycket tidig ålder. Redan som 9-veckorsvalp sattes han på ett "dragspår" med en rådjursklöv. Blod introducerades ngt senare och längden på spåren blev successivt längre. Den 19 oktober 2008 tog Wiktor sitt tredje raka 1:a-pris och blev Svensk Viltspårschampion (SE VCH).SE VCH  Waterfreak´s Qurious Qind

Efter träning på hemmaplan på de norska viltspåren, som skiljer sig markant från de svenska, åkte Wiktor och jag till Norge för att pröva lyckan i de norska spårskogarna. Med oss hem hade vi ett 1:a pris och en ny titel, NO VCH men den gällde enbart i Norge. För att få den registrerad i Sverige var vi tvugna att ha två utställningsmeriter vilka Wiktor sprang till sig i Västerås och i Mjölby så den 25 oktober 2009 blev Wiktor Norsk Viltspårschampion även i Sverige (NO VCH).SE VCH NO VCH Waterfreak´s Qurious Qind

Vi har som målsättning att fortsätta att utvecklas inom viltspårning/eftersök och jag skall under våren 2010 fundera på i vilken riktning det lutar åt!

Under våren 2009 började Wiktor och jag med "Tävlingslydnad" hos Lotta P på Hundforum. Det var någonting helt nytt för oss och den första tiden var en riktig "pina" för en novis som jag. Men efter mycket kontaktträning, föremålsintresseträning, belöningskriterier, klickerträning, bokläsning, artikelläsning, träning och råd från Lotta, underbara träningskamrater mm hittade vi varandra och det sa "klick" under hösten 2009! WOOWW, vad roligt det var att hitta och få "känslan"!!
Foto: Annelie KarlssonVi kommer att fortsätta "kursandet" för Lotta under 2010 och vår målsättning är att någon gång under våren/försommaren starta i Lydnadsklass I.

Wiktor älskar, precis som Fannie, att simma och åka båt. Vi tar sköna utflykter med båten till en ö där vi badar och simmar med våra fyrfotade vänner.Vad framtiden har i sitt sköte för Wiktor och mig skall bli spännande att upptäcka. Wiktor och jag skall ffa ha jätteroligt under vår gemensamma utveckling! För mig är själva "resan" med små delmål mot ett större mål det mest inspirerande och utvecklande.

Foto: Annelie Karlsson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback