Kvalitetshelg med Gustaf och Lydnadstävling i Söderköping

Strax före klockan 12 i fredags kom Gustaf med sin pappa Peter till oss. Sonen Peter for sedan vidare till Växjö för en fotbollsturnering och Gustaf blev vår. Vi hann med en hel del under eftermiddagen innan farfar Björn och faster Lotta dök upp.Vid 17.30-tiden åkte Wiktor och jag till Söderköpings Brukshundsklubb för att tävla i Lydnadsklass 1. Vi var 12 ekipage som var anmälda i klassen. Vi fick lottnummer 8 så jag hann att se en hel del ekipage innan det var dags att hämta Wiktor som fått sitta i bilen för att bli lite x-tra taggad.

Foto: Ancki StrandbergFoto: Ancki StrandbergDomare för dagen var: Katinka Ryttse och här kommer kritiken:

Platsliggande:    10
Tandvisning:      10
Linförighet:          7     Pendlar ngt, efter vid språng, ut i svängen, fina sättanden
Läggande:           8      Fint framförande, utmärkt ner, dk upp
Inkallande:          9      Bra tempo, avslut hopp
Ställande:          10      Fint framförande, stannar direkt
Apportering:        8       Nosar, tar fint, håller fint
Hopp ö hinder:    10      Fint hopp, bra in
Helhetsintryck:     9       Fint framförande Bra förararbete

SUMMA:           178p

Wooow, jag är jättenöjd och superstolt över finaste Wiktor och vårt program som slutade med ett 1:a pris och en 2:dra placering i klassen! När vi kom hem vid 23.30-tiden var jag helt adrenalinstinn och hade väldigt svårt att sova men vad gör det .....kan tänka mig att leva i detta lyckorus ett tag;-).
Tusen tack för alla grattishälsningar som jag fått!!!!!!!!!!Lördagen gick helt efter Gustafs "pipa". Vi njöt alla av att ha denna underbara, idérika och pratglada kille hos oss!

//Ewa

Rallylydnad, Viltspårsprov i Danmark och Lydnadstävling i Flen.

Man kan göra många roliga saker tillsammans med sin bästa fyrbenta vän, hunden!
Jag fick två "Prova på Rallylydnad" hos Lotta Petersen av Ancki till min födelsedag. Den 5 maj var första tillfället som vi provade denna hundsport. Huaaa, så mycket nytt att lära sig med regler, skyltar mm men samtidigt roligt och stimulerande både för förare och hund. Det snurrade rejält i huvudet efter en timme och jag tror att Wiktor var lika snurrig som jag mot slutet. Tack underbara Ancki för den här presenten!
Foto: Ancki StrandbergRedan förra våren började Ancki och jag planera att resa till Danmark för att söka lyckan i de danska spårskogarna. Tyvärr blev vintern lång och snörik så vi beslöt oss för att tacka nej till det första danska viltspårsprovet som vi kom med på, vilket var i april månad i år. Vi hann att gå ett danskinspirerat viltspår i Omberg, som likt i Danmark har bokskog, innan vi begav oss ut på turné den 15 maj.
Vi startade tidigt på lördagmorgonen den 14 maj, lämnade sötaste Frida hos Ancki och Bosses släktingar i Skärblacka innan vi styrde kosan söderöver med Agnes och Wiktor. Frida var påverkad av sitt tidigare löp och inte alls i arbetstagen så hon fick vara på SPA under helgen.
Vid Brahe Hus stannade vi för att inta medhavd frukost. OJ, vad gott det smakade med frukost i det gröna och med Vättern som bakgrund.Bilresan gick otroligt fort, lätt och bra och efter 5 ½ timme, med två pauser, anlände vi till Helsingborg. Vid den andra pausen fick hundarna socialisera sig i Småland vid ett ställe där de hade marknad. Passade även på att göra en platsläggning bland barn, karuseller, cyklar mm:-). Hundtokig, näääääääääääe?
Från Helsingör var det väldigt lätt att hitta till Fredensborgs Vandrarhem som skulle vara vår övernattningsställe. Vi tog en skön promenad med hundarna, hann att äta glass och dricka cappuccini innan himlen fullkomligt öppnade sig med hällregn, blixt och dunder. Vi flydde tillbaka till vårt lilla, pyttelilla rum.......blöta som slickade katter, både två- som fyrbeningar, och lyssnade på ösregnet och knallarna.
På spårdagen fick vi reda på att det kommit ca 15 mm störtregn.
Vid samlingsplatsen delades vi 12 deltagare som kommit med på provet upp i fyra grupper. Ancki och jag kom i samma grupp och jag drog startnummer 1. Med oss ut i spåret hade vi en domare, en hornblåsare, en aspirant och spårläggaren. 
Foto: Ancki StrandbergWiktor vid "kongen", en spårruta,............ja, vi kom inte mera än ca 25-30 m utanför denna innan Wiktor fick problem med att hitta någon doft i det 20 timmar gamla spåret där det dessutom hade hällregnat under kvällen. Jag tog tillbaka honom vid ett par tillfällen men han fick ett tydligt "överslag" och i sin frustration började han gnaga på pinnar etc så jag beslöt mig för att bryta där, vilket kändes mest rättvist för honom.Efter mig var det en man med en labbe innan det var Anckis tur. Efter Ancki och Agnes tur i bokskogen berättade den danske mannen med labben för oss hur dessa Danska viltspår läggs, hur man bäst skall träna dem osv. Även om vi hade studerat viltspårsreglerna mm så hade jag aldrig insett att det är såååååå annorlunda än i Sverige/Norge.
Prisutdelningsceremonien var högtidlig och resultatet blev: 1 förstapris, 1 tredjepris och 10 nollor!!!!!! Vi var inte alls i dåligt sällskap med våra "nollor" för där fanns bl.a. 2010 års Danska Mästarinnan i Viltspår mfl.Efter att först ha varit lite frustrerad och ledsen över det "misslyckade" viltspåret har jag nu insett vad och hur vi behöver träna och att det kommer att ta tid innan jag/vi känner oss säkra i den danska spårskogen. Nu skall här smidas planer, planera noggrant och detaljrikt inför höstens viltspårsträningar. Känner mig ännu en enfarenhet rikare och har fått en härlig upplevelseresa med ett underbart resesällskap, tack för den här resan Ancki och Agnes!!!!!http://www.youtube.com/watch?v=zoyGsV7RQaU Ancki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

I går åkte Wiktor och jag till Flens BK. Ingen tävling som jag kommer att skryta om i framtiden. MEN jag är nöjd med platsläggningen, Wiktor låg helt stilla när "grannen" reste sig upp och började gå mot matte. Dessutom TOG han apportbocken och fick en 10:a på det momentet! Tycker att domaren var väldigt "snål" i sina bedömningar av ekipagen vilket visade sig resultatmässigt. En med 1:a pris, på 166p, och många med andra- tredje och 0 priser. Vi fick kliva upp på prispallen som två i klassen............... med ett 2:a-pris!

Bilden är från den 18 maj och tagen av: Ancki StrandbergGrattis till alla tävlande både i Flen och i Tranås under helgen!!!!!!!

Annars njuter vi mest av naturen, bad och alla blommor som blommar för fullt!
Fannie skakar av sig i vattnet!Wiktor i simmartagen, alltid något i munnen!Vår lilla fasan "Frank"! En mycket orädd typ som man får fösa bort.........Hundarna tycker att han är ett lovligt byte men här säger mattarna "NEJ"!