Favorit i reprisMed risk för att bli tjatig............. men det är vansinnigt vackert ute just nu!
Här ser man ett litet Fanniehuvud., stora våndor........hoppa eller krypa?Krypa under bommen förstås! En Wiktor in-action!Wiktor på spaning. Allt som finns uppe i luften är högintressant, fåglar, flygplan, stjärnor...... Härom kvällen gick han och tittade på fullmånen hela promenaden.I fredags kom Ancki med tjejerna Frida och Agnes ut till oss så att vi kunde få dela med oss av den vackra naturen. Vi höll oss till de plogade vägarna i början av promenade i jakten på det perfekta ljuset, för här skulle det fotas! Nåväl, Agnes och Wiktor höll sig oftast inte på vägen utan for som små jehun över de höga snövallarna för att utforska och mäta snödjupet på åkrarna.Här får de sällskap av Frida.Vad gör man inte för lite godis?!Väl inomhus passade vi på att fira sötnosan Agnes som precis har fyllt 3 år!
Från vä. Agnes, Wiktor, Frida och Fannie.Vi beslöt oss, efter att ha tillfrågat våra män, att göra en repris på lördagen. Delad glädje är ju dubbel glädje, eller hur?
Lördagmorgonen började med ett vackert men ack så kallt väder. Under min bilfärd till ICA, för att bunkra upp lite här på landet, visade utetemperaturen på - 30 grader! Plan A förkastades, att grilla hamburgare nere vid Sjöstugan, likaså plan B så det fick bli plan C.
Först en promenad ner till Sjöstugan. Vi fick "ploga" oss fram, mycket för att hjälp Fannie-gumman som har det lite svårt att skutta i den djupa snön med sina höfter.Killarna är redan nere vi Sjöstugan tillsammans med hundarna. Ancki´s och min kamera gick varma, ständigt på span efter det "perfekta" fotoobjektet. Nu kan jag ärligt säga att efter att ha tittat på våra bilder, ca 800 under dessa två dagar, så finns det klart flera bilder som är otroligt vackra men även många som har ratats. Jag har blandat Ancki´s bilder med mina här på bloggen med hennes godkännande. Tack underbara vän för dessa!
Helt plötsligt dök detta "odjur" upp från skogen:-)!
Söta Frida vintersolar.

Wiktor och Agnes busar i den djupa snön.Time-out!På hemväg!  Fannie och Frida gör sällskap på den upptrampade stigen.Lika skönt som det är att njuta ute av dessa vinterdagar lika skönt är det att komma in i stugvärmen.
Ancki och Bosse hade med sig hamburgare som vi grillade i öppna spisen. Underbart gott! Tack för dem! Hundarna var trötta och nöjda, låg framför den öppna spisen när vi avslutade med kaffe och en semla.
Åter igen, tusen tack för att ni kom hela flocken! Det här är en dag som vi kommer att minnas länge, länge!
Glad, trött och fruktansvärt nöjd över dessa dagar känner jag mig laddad och lycklig med att börja en ny arbetsvecka!
Under veckan skall jag försöka lägga över en del bilder i "Galleriet". Dessa minnesvärda dagar vill jag ständigt påminnas om!//Ewa


Bilder från veckan

Jaha, då har ytterligare en vecka passerat och vi har bara 1 vecka kvar av januari månad. Vi fortsätter att njuta av naturen och den snö som har fallit under veckan.
Våra viltvårdare har haft en hel del att göra denna vinter. Här har de skottat upp en plats och med jämna mellanrum sätter de ut ensilagebalar. Man ser tydliga spår av hare, räv, rådjur och älg som varit framme vid "matbordet".
 


Fannie älskar att rulla sig i ensilagen men den här gången var hon, till sin stora besvikelse, kopplad!
Hon är så underbart pigg för att snart fylla 9 år. Den här vintern har varit helt i hennes tycke, sval och med mycket snö att både pulsa och göra snöänglar i.Turbo-Wiktor har fullt upp, allt går i racerfart i naturen där sorkjakten fortfarande står högst i kurs.Ooooooops, försvann den?Idag gick vi utmed Bråviken. Jag litar inte alls på att isen håller för våra nyfikna, fyrfotade vänner så det blev koppel på!Vackert, vackert...............Givetvis fick de vara okopplade efter den "farliga" strandpromenaden vid Bråviken och då passar de på  att busa minsann.........Wiktor har hittat en stor gren och är stoltare än tuppen över detta fynd!OK, sistens hem är en mes...................Fannie tar det säkra före det osäkra.Väl inne tar de igen sig en liten stund innan de är i bustagen......igen.......;-)! Kolla Fannies smått hysteriska blick!På söndag börjar Wiktors och min fortsättningen på Lottas Tävlingslydnadskurs. Jag längtar efter att sätta igång med regelbunden träning för vi har verkligen tagit time-out under julhelgen.
Passar på att önska er alla en riktigt trevlig & skön helg!

//Ewa

Open Show 17 januari 2010 Valla, Linköping

Igår åkte vi till Golden Retrieverklubben Östergötland/Södermanlands årliga Open Show-utställning i Linköping.
I år var det inte så många anmälda som det brukar och endast en domare., Ing-Marie Röstlund, Goldteam Jättekul att bl.a. se alla söta valpar, urmatte Annette med sina underbara hundar som kammade hem den ena vinsten efter den andra, Angelica  med lilla Thorsten och snyggaste morbror Melker vilka båda placerade sig jättefint och med fin kritik.
I Wiktors klass, Maiden, var det 8 hanhundar som var inne i ringen och sprang. Wiktor hamnade på en 4:e placering med en fin kritik: "Vacker hane med fint huv. och uttr. Bra hals o rygg. Bra vinklar fram o bak. Bra kropp. Utm. benstomme. Rör sig väl. Vacker päls. Välvisad".
Det var en glad och yster Wiktor som visade upp sig i ringen, han fullkomligt studsade fram och det fanns inte många tassar i marken samtidigt. Underbar attityd:-)!


Foto: Lena Magnusson

//Ewa

Tjejbesök

På tisdag eftermiddag kom Ancki med sina härliga tjejer Frida och Agnes. Tjejerna skall stanna här hos oss under tiden som Ancki åker till Stockholm på en tvådagarskurs.
Det är underbart att se hur snabbt de blev en "flock". Fannie, som är äldst, talade tydligt om vem det är som bestämmer i det här huset och sedan var det bra med det! Hon har inbjudit både Frida och Agnes till lek vid ett flertal tillfällen, ja, när inte Agnes och Wiktor har fullt upp med att pussas vill säga:-). Agnes och Wiktor är så kära i varandra!Sötnosan Frida!Sötbusan Agnes!Här busar och gräver Fannie tillsammans med Agnes.Agnes och Wiktor i en, bland många, sorkjakter!Jag roar mig med att se lyckliga och glada hundar men ibland sliter jag ögonen ifrån dem för att upleva vår natur. Det är så vansinnigt vackert just nu!

Frida i full fart!Agnes likaså, med sin älskade boll i munnen.På väg hemåt, Frida och Fannie bär mina handskar, och Agnes sin kära boll. Men en fattas! Vi hinner nästan komma hela vägen hem innan "sorkjägaren" kommer ifatt för att göra oss sällskap den sista biten.I eftermiddag kommer Ancki för att hämta hem sina godingar. Det är inte utan att Björn, jag, Fannie och Wiktor kommer att sakna dem mycket, mycket........jättemycket! Vi hoppas att Ancki och Bosse planerar en låååång semesterresa så att vi snart kan få ha dem här igen:-).

I nästa vecka börjar omvaccineringen av "Svininfluensan" på mina elever. Ser fram emot att få leka "vampyr" igen;-). 

Men först skall vi njuta av att vara helglediga!

Önskar er alla en trevlig och skön helg!

//Ewa 

GOD MORGON!

Välkomna till vår nya blogg!
Ett nytt år har börjat och med den en liten förändring i form av byte från en hemsida till en blogg. Hemsidan hade absolut sina fördelar men även vissa nackdelar som jag genom en blogg kan undvika. Tusen tack till Kristin Schyllner som har gjort detta möjligt och har haft en ängels tålamod med mina önskemål! Jag hoppas att ni kommer att trivas här hos oss!
Jul, Nyår och Trettonhelgen har passerat och "vardagen" håller sakta men säkert på att infinna sig. Vädret ligger stadigt på minusgrader och den underbara snön ligger kvar till allas vår glädje. Vi har njutit av sköna promenader för att senare värma oss med en sprakande brasa inomhus. Idag stod tydligen "grävning" på hundarnas schema. Fannie letar mat som vanligt under tiden som Wiktor letar efter sorkar.
Under en sorkjakt för ett par veckor sedan, döm om hans förvåning,  hoppade en sork in och ut ur Wiktors mun! Efter att ha fått en utdelning på sorkjakten är det numera hans största utomhus intresse:-).

Denna lilla figur var riktigt hungrig i det smällkalla vädret och vågade sig in i vår trädgård för att äta på trädknopparna.Lilla livsnjuterskan Fannie tar igen sig efter sin jakt på föda!Wiktor ligger slappt och avspänd efter ett mindre lydnadsträningspass inomhus. Vi har tagit ett mindre avbrott i lydnadsträningen och ärligt talat hade han "glömt" en del moment men efter en liten repedition satt de där igen. Nu längtar jag till att Lydnadskursen med Lotta skall börja igen, vilken är planerad att börja i slutet av januari. På lördageftermiddagen åkte Wiktor och jag till "urmatte" Annette som så snällt trimmade "Guldgossen". Nu har han både hals och snygga byxor;-)! Tack för det Annette!
Hos Annette var även Annelie med sin goa och härliga Martin, Angelica med sötingen Thorsten (6 mån) och underbara (Wiktors farbror) Melker.

//Ewa